Dan zahvalnosti i rukopolaganje u Siraču

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sirač, 4. studenoga 2018. (IBA) - Prva nedjelja studenoga bila je posebno svečana i radosna za Baptističku crkvu 'Sion' Sirač.

Bogato aranžiran kutak s plodovima jeseni jasno je davao do znanja da će se na ovom bogoštovlju posebno zahvaljivati Stvoritelju. Kroz kratku uvodnu riječ na zahvalnost je pozvao đakon i voditelj crkve Danijel Kovačević, dok je tim za proslavljanje poveo zajednicu u nekoliko zajedničkih pjesama. U raznolikom prikladnom programu koji je uslijedio sudjelovale su različite generacije od djece, mladih do odraslih, svatko svojim darovima i talentima.

U drugom dijelu bogoštovlja naglasak se prenio sa zahvalnosti na služenje, a pastor Toma Magda, predsjednik SBC u RH, je veoma vješto povezao ove dvije teme u svojoj propovijedi. Govoreći temeljem teksta iz Evanđelja po Luki 7,36-51, između ostaloga je istaknuo da svjesnost o griješnosti i oproštenju dovodi do zahvalnosti te da su oni koji su uključeni u služenje drugima pozvani posebno primjećivati one koje su drugi skloni etiketirati i izbjegavati. Jedan od onih koji su na poseban način pozvani služiti drugima u BC Sion Sirač i oko nje je Samuel Špićak kojeg je lokalna crkva prepoznala i predložila da bude rukopoložen za đakona crkve. Samuel je već do sada služio ovoj crkvi veoma praktično na različite načine, a osobito kao glazbenik koji vodi tim za proslavljanje. Sam čin rukopolaganja je predvodio pastor Željko Mraz, glavni tajnik SBC u RH, pozivajući novog đakona da ozbiljno shvati svoju službu pred Gospodinom i pred crkvom kojoj će služiti te pozivajući lokalnu crkvu da ga podrži i prati svojim molitvama. U molitvi nad novim đakonom pridružili su su pastor Toma Magda i pastor Ivan Špićak.          

Nakon svečanog bogoštovlja je uslijedio bogato pripremljen zajednički ručak kao još jedan izraz zajedništva kojeg ova crkva običava imati svaki puta kada obilježava Dan zahvalnosti.

Svjetlana Mraz