Zajednica u Sisku obradovana novim krštenicima

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 23. rujna 2018. (IBA) - Baptistička crkva ''Betel'' ponovo je bila svjedokom sklapanja saveza s Bogom troje mladih ljudi. Kršteni su Tihomir, Almir i Lucija.

Brat Tihomir, dolazeći nešto manje od godine dana na redovite službe sa suprugom Ivanom, doživio je osobni poziv od Duha Svetog, kako smo to mogli čuti u njegovom svjedočanstvu, te zatražio krštenje. Almir i Lucija su se pojavili nedavno tražeći razgovor s pastorom u kojemu je na svjetlo izašao njihov buran život i dramatično obraćenje Kristu. Almirov brat polaznik zajednice Remar, koja pomaže ovisnicima izaći na pravi put iskusio je spasenje u Kristu i to podijelio sa bratom, koji je i sam bio u sličnim problemima. Svjedočanstvo koje su podijelili sa zajednicom rasplakalo je pola crkve. Ovo krštenje nas podsjeća na onaj redak u Bibliji ''Hvalili su Boga i zato uživali naklonost svega naroda, a Gospodin je svaki dan pripajao crkvi one koji se spasavahu'' (Djela 2:47).

Nekolicina njihovih prijatelja dolaze skupa s njima na službe i po svemu sudeći slijedeći su kandidati za neko buduće krštenje. Što reći – nego sva slava i hvala pripada Bogu.

p. M. Komanović