Održan stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeosko pentekostnog vjeronauka

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 16. rujna 2017. - (IBA) Tema ovogodišnjeg seminara bila je Sola Gratia – milost koja odgaja, a u duhu obilježavanja Reformacije 500 u Hrvatskoj. Na skupu je sudjelovalo 60-tak vjeroučiteljica i vjeroučitelja iz crkava reformacijske baštine.

U uvodnom dijelu, u slavljenju Gospodina prisutne su predvodili mladi iz zagrebačkih baptističkih crkava. Petra Bohal je na temelju 23 Psalma vodila prisutne u molitvi i zahvaljivanju za zajedništvo, opskbru,odmr, osvježenje, ozdravljenje, vodstvo, svrhu, testiranje, zaštitu, vjernost, disciplinu, nadu, posvećenje, obilje, blagoslov i sigurnost u budućnosti.

Predavači su bili pastor Giorgio Grlj, i mr.sc. David Kovačević, te Arna Bogešić učiteljica razredne nastave i diplomirani pedagog. Pastor Grlj je naglasio da milost Božja spašava ali i odgaja. Više o predavanju pastora Grlja možete pročitati ovdje.

Mr.sc. Kovačević je predavao na temu: Vjeroučitelj kao svjedok milosti naglašavajući da je milost dar, ali i zadatak. Vjeroučitelji koji su i sami primili bezuvjetnu milost istu pokazuju svojim primjerom djeci u vjeronaučnoj skupini. Mudrost i ljubav vjeroučitelja se očituje i u tome što će prihvatiti djecu sa svim njihovim potencijalima i manama i usmjeravati ih na Krista.

Arna Bogešić je pak u svom predavanju Milost u ocjenjivanju dala jednostavne i zanimljive smjernice kako da vjeroučitelj bude od pomoći djeci u razvoju svih njihovih fizičkih i psihičkih potencijala te da im pomogne u  dostizanju vlastitog maksimuma.

Članice Udruge za evangelizaciju djece u Hrvatskoj Rujana Časni i Vesna Havaši najavile su održavanje tečaja „Učinkovito poučavanje djece“ od 28. do 30. rujna 2017. godine u Zagrebu u Baptističkoj crkvu u Dubravi.

Svjetlana Mraz upoznala je skup o novostima u pedagoškoj dokumentaciji u ovoj školskoj godini. U svibnju 2017. godine donesen je novi Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji kojim se predviđa korištenje Knjige evidencije učenika koji pohađaju nastavu vjeronauka izvan škole. 

Edita Turinski, vjeroučiteljica BC Rijeka