Evangelizacijske večeri na botelu 'Marina'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 8. ožujka 2017 (IBA) - U organizaciji riječkih e-crkava i u suradnji s međunarodnom misijskom organizacijom Luis Palaua u Rijeci su održana dva evangelizacijska dana.

Evangelizacijske su večeri održane na botelu Marina (na slici) vezanom u riječkoj luci. Prvog je dana najprije održan susret žena, a zatim susret mladih o organizaciji RiStream-a. Drugi je dan bio pridržan za susret bračnih parova. Uz to su oba dana gosti posjetili i riječko romsko naselje gdje su se susreli sa stanovnicima naselja i posvjedočili im vjeru u Isusa Krista.

Susreti su održani u opuštenoj atmosferi uz večeru i glazbu. Uključio se veći broj vjernika svih triju crkava i svatko je dao svoj doprinos. Ključna ideja bila je pozvati prijatelje i na taj način ljudima za koje molimo i s kojima prijateljujemo dati priliku da čuju navještaj evanđelja.

Evangelizacijske su večeri bile poticaj e-crkvama Rijeke da iskorače u javni prostor, ohrabrenje zbog dobro odziva prijatelja, kao i putokaz primijenjivog modela evangelizacije. Zato se kao nastavak priprema održavanje Alfa tečaja u trajanju od 14 tjedana.