Pet za 5

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 16.-20. lipnja 2009. (IBA) - U Zagrebu, Špansko, pod šatorom i na otvorenom održan je višednevni zabavno - edukativni kršćanski program za djecu pod nazivom 'Pet za 5'. Baptistička crkva 'Susret' iz Malešnice vlastitim je snagama, nakon otkazivanja dviju skupina iz Texasa i Irske, kroz pjesmu, priču, kreativan rad, i igru sedamdesetak djece koja se svakoga dana okupljalo u šatoru tijekom dva sata, koliko je trajao program, upoznavalo s temama kreativnost, milosrdnost, odgovornost, mudrost i poduzetnost.

Riječ je o projektu kojim se želi odgovoriti na problem nasilja među mladima. Ravnatelji škola iz okolice pozitivno su reagirali na tu inicijativu prepoznajući važnost rada na izgradnji karaktera kod djece i mladih. Župnik župe Špansko, vlč. Stjepan Rusan također je izrazio zadovoljstvo što se mladima na kreativan način navješta Evanđelje. Ovo je bio pilot projekt kojim se htjela ispitati mogućnost ostvarenja daljnjih programa kroz koje bi se stvarale pretpostavke kvalitetnijih međuljudskih odnosa. 

Svakog se dana pjevala timska pjesma koju je skladao Mladen Konceky uz koreografiju u kojoj su sudjelovali svi sudionici. U grupnom su radu djeca razmišljala o svakoj temi kako napredovati u tom segmentu života, a rezultat su bila mala umjetnička djela koja je svaka grupa izradila, a što su na kraju suidonici ponijeli sa sobom. Takmičenja su se odvijala na otvorenom prostoru ispred šatora. Pomogla je i Karmen Horvat iz Pušćinama s nekoliko djevojaka.

Sva su djeca sudjelovala uz pismeni pristanak roditelja, koji su prije početka kampa letkom bili upoznati sa sadržajem kampa, a na kraju su izrazili zadovoljstvo sa svime što su njihova djeca doživjela na kampu.

Za mlade su tijekom dvije večeri organizirani koncerti na kojemu su svirali Masej Kovačević s bandom i 'October light' s gostom iz Supertonesa. Prve je večeri svoje svjedočanstvo s okupljenima podijelio Filip Horvat, a druge Matt "Mojo" Morginsky bivši pjevač grupe Supertonesa.

Detalji o projektu dostupni su na stranici: http://susret.hr, a web galerija na: http://picasaweb.google.com/nolan.sharp/2009065Za5Day1#

 

 
(Foto by: Nolan)