Radost u Pakracu i na nebesima

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Pakrac, 7. lipnja 2009. (IBA) - Velika svečanost i poseban dan bio je u Pakracu za sedmero ljudi koji su krštenjem priznali Krista kao svoga Gospodina i Spasitelja te tako ispunili Njegovu zapovijed.

Bogoslužje je otvorio pakrački pastor Timothy-Ivan Špičak, pozdravivši okupljene stihovima: 'Zahvalit ću ti što si me uslišio i moj postao spasitelj. Kamen što ga odbaciše graditelji, postade kamen zaglavni. Jahvino je to djelo: kakvo čudo u očima našim! Ovo je dan što ga učini Jahve: kličimo i radujmo se njemu! ' (Psalam 118:21-24)

Propovijedao je pastor Branko Banić iz Evanđeoske crkve Garešnica, temeljenu na biblijskom odlomku iz Djela apostolskih 8:26-40. Bog čini niz znakova i čudesa kako bi se samo jedan čovjek (Etiopljanin) spasio, tako pretvara njegov običan put u putovanje sa Bogom. Etiopljanin poziva Filipa u svoja kola te mu tamo Filip tumači odlomak iz Pisma. Nekad kola u koja nas Bog šalje ne idu u pravcu u kojem bi mi željeli, tada trebamo nešto ostaviti, promijeniti naš unaprijed zacrtani smjer, trebamo zaboraviti na sebe jer ljubav za Boga i bližnje ne traži svoje. Život s Isusom je putovanje, Evanđelje je put koji vodi do vode, do krštenja kada stari čovjek umire, a novi se rađa. Etiopljanin nakon krštenja nastavlja veselo dalje, jer kada izvršavamo Božju volju radost Duha se umnožava, a zadovoljstvo ovoga svijeta umire; istaknuo je pastor Branko.

Sam čini krštenja je obavio pastor Špičak naglasivši kako je krštenje korak poslušnosti te da se djelatna vjera iskazuje upravo njome, a plod vjere je poslušnost, a krštenje je poslušnost i podložnost Bogu i Njegovoj Riječi.

Preko stotinu sudionika slavlja iskreno se radovalo vidjevši Božje djelovanje u životima ovih sedmero ljudi, ali kako je to mali broj uspoređujući ono nebrojeno mnoštvo na nebesima koje radovalo zajedno s okupljenima.

Radost je podijeljena i s obitelji Prohaska iz Pakraca. Bog im je podario jos jedno dijete, Lea-Patricia je njihov novi član te je zajednica molila za nju i njezinu obitelj.

Na kraju službe svatko si je mogao nabaviti tek iz tiska izašlu knjižicu o povijesti zajednice u Pakracu pod nazivom: „Živim s Kristom“- spomen na početke zajednice u Pakracu, koja je prošle godine obilježila 70 godina postojanja.

Zajedništvo je nastavljeno uz zajednički ručak u prostorima BC Pakrac.

 


 

Davor Šeba