Tko su ovi u bjelini?

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Čakovec, 24. svibnja 2009, (IBA) - Tijekom svečanog bogoslužja u Pastoralnom centru u Čakovcu održano je krštenje na kojem je kršteno 12 osoba.

Okupljene je pozdravio Bratoljub Horvat riječima iz Otkrivenja 7,13-14: 'Tko su ovi u bjelini?' 'Kad biva veselje među Božjim anđelima samo zbog jednog jedinog grešnika koji se obrati (Lk 15,10), samo zbog jedne osobe, samo zbog jednog koji je shvatio da je grešan i treba pomoć Božju, onda i mi danas želimo biti razlog da se i nebo raduje! Došli smo na svečani skup, na mjesto gdje Bog prebiva, na sveto mjesto.

Propovijedao je Zdenko Horvat, pastor zagrebačke Baptističke crkve. Tumačeći čin koji je trebao uslijediti pitao se: Što čine, zašto to čine, tko to može činiti i zašto biste to i vi trebali učiniti? Ovim činom krštenici svjedoče da su sljedbenici Isusa Krista. Čine to iz poslušnosti Kristovoj zapovijedi i zato što vjeruju. To mogu učiniti oni koji su čuli evanđelje, povjerovali mu, izmirili se s Bogom i odlučili promijeniti život. 'Kako bi susreli živoga Boga', poručio je okupljenim prijateljima pastor Horvat, 'iskoristite priliku koja se sada, propovjedanjem evanđelja i vama pruža.'
 
Sam čin krštenja je uz p. Horvata obavio i Ivica Horvatić.