Pakrac: obilježen kraj vjeronaučne godine

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Jedan kraj vjeronaučne godine, jedna svečana mala promocija, jedno misijsko putovanje

Pakrac, 13. lipanj 2010. (IBA) - U Baptističkoj crkvi Pakrac već duži niz godina druga nedjelja u lipnju iznimno je svečana i posebna za djecu i mlade. Kako se drugu nedjelju u lipnju obilježava u baptističkim crkvama Dan mladih i kako je to i posljednja nedjelja u školskoj godini, u pakračkoj zajednici vjeronaučna godina  završava velikim bogoslužjem djece i mladih na kojem se potom dodjeljuju i svjedodžbe vjeroučenicima baptističkog vjeronauka. Tema ovogodišnje svečanosti bio je biblijski redak: 'Samo Bog je moja hrid i spasenje, utvrda moja!' (Psalam 62) Pod ovim retkom obuhvaćene su poneke teme obrađene u vjeronaučnoj godini poput nastavne cjeline: 'Jošua' ili 'Štovanje'. Kroz pjesmu i pokret, scenski prikaz biblijskih događaja, pantomimu, glumu i s mnogo kreativnosti ovogodišnji program obogatili su oni najmanji  iz predškolske nedjeljne škole  pa osnovnoškolci i sve do mladih koji su nas vodili u štovanju Boga.

Da je bilo zanimljivo, i kreativno i na dječji način: to svakako. Spuštalo se na užetu kroz prozor!  Rušile su se zidine! Bilo je tu i ovnujskih rogova za bitku! Mladi su dojmljivom koreografijom pjesme «Haleluja!» (Smith) uveli nas u zajedništvo čitavog neba koje pjeva: 'Dostojno je Janje koje je zaklano!' Da je bilo nadahnjujuće, to su svjedočila mnoga lica suzama radosnicama, oduševljenjem i riječima blagoslova na djecu i mlade. Cijela je zajednica učila biblijski redak po principu «suši se veš». Na užetu su kvačicama bile riječi retka pa su polako jedna po jedna nestajale dok su se slagale u srcima okupljenih.

U posebnoj zahvali za djecu i mlade u našoj zajednici te u cijeloj našoj zemlji, u molitvi za sve roditelje i one koji rade s djecom i mladima vodili su nas braća iz starješinstva Jonatan Berlančić i Danijel Prohaska.

Pastor je potom podijelio svjedodžbe vjeroučenicima zajedno s njihovim radovima u protekloj godini. Prigodnim poklonom i zahvalom vjeroučiteljicama približili smo se kraju još jedne vjeronaučne promocije. «Svakako, radujemo se što su sestre Kornelija Berlančić i Ivana Špičak  u svim mogućim i nemogućim okolnostima uvijek bile spremne podnijeti žrtvu uzvišene službe najmanjima.  Bilo je to gotovo svakog bogoslužja a u posebnim blagdanskim danima još mnogo više. Zato mogu reći da smo kao zajednica ponosni vama i iznimno blagoslovljeni vašom službom!» – istaknuo je pastor.
Zajedničkom fotografijom u dvorištu crkve završena je promocija.

Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za misijsko putovanje u Baptističku crkvu Koprivnica. Zbor, mladi, djeca i još poneki bili smo u posjetu braći i sestrama u Koprivnici. Bio je iznimno vruć dan za putovanje ali radujemo se što smo tamo mogli biti na blagoslov svojom službom. Koprivničani su nas radosno dočekali. Imali smo divno vrijeme zajedništva a i dobru večeru zahvaljujući domaćinima. Na kraju smo se prošetali koprivničkim korzom te se zajedno počastili odličnim sladoledom. Bilo je to misijsko putovanje i izlet u jednom.

Ova nedjelja ostat će nam u dugom sjećanju jer nas je u njoj Gospodin na mnogo načina osnažio i povezao u jače zajedništvo. Malo nas je ali Gospodin je naša hrid i spasenje, utvrda naša!

Timothy-Ivan Špičak