Zelena dolina: molitva, davanje i post

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Govor na gori kao poticaj molitvi

Sisak, 4. lipanj 2010. (IBA) - Završeno je još jedno molitveno trodnevlje u Zelenoj dolini, nadomak Petrinje, od 2-4. 6. 2010 na temu 'Vježba u pobožnosti' na temelju Ps.119:164, 62 gdje je naznačeno 7 molitvenih vremena od 6sati ujutro do ponoći. Biblijski tekst za ovu prigodu bio je Isusov 'Govor na gori' koji je podijeljen na 21 odjeljak.

Nakana je da se njegova riječ dublje utisne u nas kao učenike kako ne bi bila samo pravilno tumačena i propovijedana, već da to postane stil života njegovih učenika, za koje se držimo. Poseban je naglasak stavljen na davanje, molitvu i post te je u tu svrhu određen i dan posta koji su učesnici prošli bilo da su preskočili jedan obrok ili dva ili proveli 24h samo na vodi.

Poticaj je bio da se svatko odluči za jedan dan posta u tjednu. Također je odvojen i dragovoljni prilog za 'fond od posta' tako smo i u tom smislu učinili praktičan korak. Molitve su završavane zajedničkom molitvom 'Oče naš', a učesnici su dobili i primjerak ove molitve na aramejskom, s izgovorom na CD-u kako bismo osjetili Isusove riječi dok je podučavao učenike.

M.Komanović