Savez Baptističkih Crkava u RH

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 23. rujna 2023. (IBA) - Stručni skup za vjeroučitelje baptističkog i evanđeosko pentekostnog vjeronauka, održan je u Zagrebu, u prostoru Baptističke crkve u Radićevoj 30 na temu „Novi žar za vjeronaučnu nastavu“.  Ovaj je stručni skup također bio prigoda za obilježavanje 30 godina zajedništva vjeroučitelja različitih denominacija koje dolazi do izražaja kroz redovite zajedničke susrete.

Opširnije...

Rijeka, 16. rujna 2023. (IBA) - U Kristovoj crkvi održan je pripremni sastanak zainteresiranih za predavanja Biblijskog instituta iz Zagreba koja bi se održavala u Rijeci u suradnji triju riječkih evanđeoskih crkava: Kristove, Evanđeoske Pentekostne i Baptističke.

Opširnije...

Rijeka, 10. rujna 2023. (IBA) - Kao i u svim zajednicama, tako je i u riječkoj Baptističkoj crkvi održan blagoslov djece i nastavnika povodom početka nove školske godine.

Opširnije...

Daruvar, 9. rujna 2023. (IBA) - Završile su dvodnevne konzultacije Predsjedništva Protestantskog evanđeoskog vijeća (PEV) s vodstvima crkvama članicama. Dvadesetoro pastora u Daruvarskim je toplicama razmišljalo o trenutnom stanju crkava, ali i trasiralo put zajedničkog djelovanja u budućnosti.

Opširnije...

Gornja Bačuga, ljeto 2023. (IBA) - U kampu Zelena dolina, odmah ispod mjesta Gornja Bačuga, ovo ljeto održan je niz kampova kroz koje su djeca i mladi imali priliku učiti o Bogu i Njegovu djelovanju, kako u životima određenih biblijskih osoba, tako i u svojim vlastitim.

Opširnije...