Motivacijska konferencija

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

18. LISTOPAD, PASTORALNI CENTAR ČAKOVEC, JAKOVA GOTOVCA 2

Može li napredak Božjeg Kraljevstva diljem svijeta biti poticaj i nama u Hrvatskoj?

Razmišljaj globalno - djeluj lokalno

"Ova Radosna vijest o Kraljevstvu propovijedat će se po svem svijetu, svim narodima za svjedočanstvo, i tada će doći svršetak." Matej 24:14

14:00 - 16:00 Žetva je velika, a radnika malo 

Tematska radionica za voditelje crkava i sve one kojima srce gori za misiju. Organizacija BEE iz Ukraine*, podijelit će svoja vrijedna i bogata iskustva koja i nama u Hrvatskoj mogu biti od pomoći zaduhovni uspjeh. Možda su Božji planovi za Međimurje, Zagorje i cijelu Hrvatsku veći nego što se usudimo vjerovati?

* EE Ukrajina je interdenominacijska misijska organizacija koja organizira biblijsku obuku za one koji inače nemaju pristup biblijskom obrazovanju. Usko surađuje sa baptističkim savezom Ukrajine. Vizija BEE je osigurati pristup bibilijskom obrazovanju svakome tko želi rasti kao učenik Isusa Krista. Svrha BEE je pomoći crkvama da ispune Veliko poslanje pružajući biblijski trening koji dovodi do umnažanja novih vođa a posebni naglasak je na zemljama s ograničenim pristupom treningu. Kostya Bakanov direktor je BEE i živi u Simferopolu na Krimu. Pastor je u Simferopolu u Prvoj baptističkoj crkvi i organizira obuku u mnogim ruskim evanđeoskim crkvama.

16:30 - 17:45 Kako započeti kućnu grupu

Tematska radionica za sve koji bi na praktičan način željeli iskoristiti primjer kućnih grupa koje su našim gostima iz Ukrajine i Brazila bile učinkovito sredstvo u širenju Radosne vijesti. Voditelj radionice biti će pastor Kostya Bakanov.

18:00 - 20:00 Kako nam rat u Ukrajini i probuđenje u Brazilu mogu biti duhovno ohrabrenje i putokaz u službi?

Iskustvo domovinskog rata daje nam mogućnost da se poistovijetimo s teškom situacijom kroz koju prolazi ukrajinski narod. No, kako je već duže vrijeme upravo Ukrajina biblijski pojas Europe, sigurni smo da nam susret s njima može biti na obostrani poticaj. A da dobijemo cjelovitu sliku globalnog Božjeg djelovanja, obratit će nam se i pastor iz Brazila Leonidas Duarte, predsjednik misije ECM Brasil.

* Europska kršćanska misija (ECM) pomaže osnivanje i razvoj novih crkava diljem Europe. Misija u Brazilu već godinama šalje misionare u Europu koji su požrtvovno spremni pomoći lokalnim crkvama u osnivanju novih. Broj evanđeoskih kršćana u Brazilu je oko 65 milijuna. Osnivanje novih crkava njihova je strategija za Europu, jer samo kroz crkve koje pokazuju Kristovu ljubav Europa može zaista doživjeti transformacijske promjene.