Koncert kršćanskih klasika

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Koncert donosi kršćanske himne iz 18., 19., i s početka 20. stoljeća po prvi put izvedene instrumentalno na dvije akustične gitare. Te pjesme su preživjele razne glazbene forme i razdoblja te odgojile generacije vjernika diljem svijeta. Predivno nasljeđe koje nam je ostavila evanđeoska baština satkano je u ovim pjesmama, samo da nabrojimo neke: What A Friend We Have In Jesus, Sweet By And By, Old Rugged Cross, Amazing Grace i mnoge druge. Te skladbe su snimila i izvodila poznata imena glazbene scene, od Elvisa Presleya do Carrie Underwood, od Johnnya Casha do Whitney Houston. U izvođenju dvoje hrvatskih gitarista koji to naslijeđe prenose godinama one će dobiti novo ruho. 

Andrej Grozdanov je diplomirao gitaru na prestižnom Guitar Institute Of Technology (GIT) pri Musicians Institute (MI) u Londonu koji je trenutno je smješten u Los Angelesu, USA i slovi kao jedan od najboljih svjetskih instituta sa suvremenu glazbu. 

Andrej je imao prilike studirati sa glazbenicima sljedećih umjetnika: Sting, George Michael, Michael Jackson, Red Hot Chilli Papers, Beatles, Frank Zappa i mnogim drugima. 2003. godine Andrej stječe i M.A. diplomu iz Filozofije i teologije i time objedinjuje svoj glazbeno-umjetnički rad u kršćanskoj glazbi s kojom se bavi od djetinjstva. Gitarista je grupe Kristina koja je snimila izuzetno zapažen album Kao ruža, koji je dobio izvrsne kritike vjerske i sekularne glazbene scene. Andrej je zapaženi član sve više rastućeg žanra suvremene kršćanske glazbe u svijetu radeći sa umjetnicima kao što su Paul Baloche, Ron Kenoly, Michael W. Smith, Hillsong, Delirious?, Matt Redman i mnogim drugima. Osnivač je izdavačke kuće Bono Records. www.andrejgrozdanov.com

Davor Šimunić je jedan od najsuptilnijih predstavnika suvremene kršćanske glazbe (Contemporary Christian Music) u Hrvatskoj. Gitaru počinje svirati s deset godina. Ljubav prema glazbi naslijeđuje od oca koji ga uči prve akorde. Od tog trenutka zaljubljuje se u instrument i tu počinje njegovo samouko školovanje. Od djetinstva sudjeluje pri sviranju u crkvi. Godine 1992 preuzima mjesto voditelja slavljenja (Worship leader) u svojoj crkvi, gdje već gotovo dvadeset godina redovno organizira glazbu za bogoslužja tri puta tjedno. U tom razdoblju odgojio je više generacija glazbenika. Snimio je tri albuma s glazbom kršćanske tematike. 

Od 1988. do 1992. je član grupe Adonai s kojom ostvaruje mnogo zapaženih nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji. 

2010. je nastupio kao predgrupa britanskoj CCM skupini Hillsong London.

2012 god. je snimio instrumentalni album sa saksofonistom Davidom Kocijanom i nastupao je s njim po Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. Sve to vrijeme nastupa i s kršćanskom pop-rock grupom Sol, (koju je utemeljio), a trenutno sa istoimenom grupom snima autorski album.