Trodnevna evangelizacijska konferencija: 'Gdje je mir?'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Čakovec, 13. listopada 2019. (IBA) - Već tradicionalno, mjesec listopad je idealna prilika kada dublje razmatramo svoj duhovni život, svoj osobni odnos s Bogom, te kada nudimo pronađene odgovore na aktualna pitanja ljudima oko sebe, a posebno slušateljima naših radio emisija.

Stoga je i ove godine, od 11. do 13. listopada u BC Betanija u Čakovcu, organizirana trodnevna evangelizacijska konferencija pod nazivom 'Gdje je mir?'  Nakon prošlogodišnje teme i pitanja 'Gdje je ljubav?' na koje je odgovarao pastor BC Split Dražen Radman, ove godine na temu koja je mnogo više od teme, odgovarao je pastor BC Betanija, Damir Pintarić.

Budući da živimo u svijetu iz kojeg nestaju mir i tišina, u vremenu kojeg sociolozi nazivaju 'erom anksioznosti', govoreći o (Ne)miru i tjeskobi prvu večer, naglasak je bio na osobnom miru, kada se pokušalo definirati ono što nadilazi definiciju, kada se pokušao definirati mir 'koji nadilazi svaki razum'. Mir kojeg Bog po Isusu Kristu nudi čovjeku nije mir od nemira već mir u nemiru kojeg može dati samo Onaj koji je izvor mira i koji ima apsolutni monopol nad takvim suverenim mirom. U subotu navečer, tema je bila jednako aktualna, a to je (Ne)mir i odnosi. Mnogovrsni seminari koji se nude na svakom koraku pokazuju da su odnosi danas velik izazov svijeta i Crkve. Čovjek nije i ne može biti otok i on neminovno gradi, čuva, ruši i obnavlja odnose kroz život. Bog po Isusu Kristu i apostolu Pavlu daje bitno drugačije odgovore na pitanje kako graditi, čuvati i obnavljati pozitivne, neutralne i negativne odnose. Posljednje zaključne večeri, imali smo prilike slušati o tome kako nadvladati nemali Nemir iz prošlosti, sadašnjosti, budućnosti, vječnosti.

Osim zajedničkih pjesama, doprinos ovogodišnjoj evangelizaciji dali su i najmlađi, te puhački sastav, a nekoliko pjesama pripremio je i zbor BC Betanija. Brojni gosti, prijatelji i poznanici kroz tri su večeri imali priliku razmisliti, potražiti i pronaći mir s Bogom.

Cjelokupni program možete pregledati ovdje ili ovdje.