Predavanje o protestantsko-rimokatoličkim otvorenim pitanjima

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 25. veljače 2017. (IBA) - U prostorijama Baptističke Crkve ''Betel'' održano je predavanje pod naslovom: ''Dijalog – Rimokatoličanstvo / Reformacija nakon 500 godina'' Uz prisutnost članova domaćina te Baptističkih crkava Mošćenice i Petrinje predavanju su prisustvovali i članovi Adventističke crkve Sisak, Evanđeosko Pentekostne crkve Sisak, Kršćanskog centra 'Riječ Života' te nekolicina naših sugrađana i prijatelja.

Predavanje je na vrlo zanimljiv i dinamičan način, prožet osobnim svjedočanstvom, održao Pastor BC ''Betanija'' iz Čakovca mr.sc. Damir Pintarić. Predavanje je trajalo četiri školska sata od 45 min., s pauzama, u kojem smo puno naučili o nastanku i teologiji RKC, a ponuđena procjena iz Biblijske i Protestantsko evanđeoske teologije je učinjena na način vjernosti činjenicama i istinama Svetog Pisma ali u ljubavi i s poštovanjem. Budući je to crkva sa najbrojnijim članstvom i vrlo raznolika po sastavu u predavanju je istaknut, između ostalih, i problem nominalnosti što će reći pripadanje bez vjerovanja. Predavanje je i započelo sa citatom poruke s Hrvatskog katoličkog radija patera Ivana Androića: ''Na krštenje te donijela – tradicija. Na prvu pričest – razred. Na krizmu – dar od kuma. Na vjenčanje – folklor ili začeto dijete. Na sprovodu – nosit će te drugi. Ne bi li barem jednom mogao pred Isusa doći sam?''

Nakon predavanja bilo je i zanimljivih pitanja na koja je pastor Pintarić spremno odgovarao. I na kraju svi prisutni su i dalje ostali sjediti odajući dojam da bi mogli još slušati o toj temi, što se rijetko događa nakon višesatnih predavanja.

 

M.Komanović