Savez Baptističkih Crkava u RH

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Do 2017. godine, BC Virovitica spala je na samo četvero vjernika koji su se okupljali u malenoj sobi crkvene zgrade, zimi bez grijanja, jer nisu mogli upaliti plinsku peć. Ostatak crkvenih prostorija je bio u jako derutnom stanju. Kuća predviđena za smještaj pastora i njegove obitelji nije bila sigurna niti za prolazak pored nje, a kamoli za boravak u njoj.

Opširnije...

Zagreb, 1. listopada 2021. (IBA) - U Zagrebu je u petak 1. listopada 2021. godine otvorena Kuća nade - Program pravde, milosrđa i nade za marginalizirane i ranjive skupine zapadnog dijela grada Zagreba. Ovaj je projekt pokrenula Baptistička crkva Zagreb - Malešnica pod vodstvom pastora Mihala Kreke, a sama Kuća nade je smještena u preuređenom prostoru nekadašnje policijske postaje. 

Opširnije...

Požega, 25. rujna 2021. (IBA) - U požeškom restoranu Zlatni Lug održana je konferencija žena Slavonije. Okupile su se žene iz Požege, Pakraca, Sirača, Osijeka, Slavonskog Broda, Cerne, Andrijaševaca, Karlovca, Rijeke i Pušćina. 

Opširnije...

Čakovec, 29. kolovoza 2021. (IBA) - Bogoštovna dvorana Baptističke crkve 'Betanija', u Čakovcu, bila je premala da primi sve one koji su htjeli prisustvovati krštenju Roberta, Marine, Lorene i Veronike Martinčević te Antonije Šafarić, pa se cijeli događaj prenosio na video zidu pod sjenicom Betanije.

Opširnije...

Otok Ugljan, 11-20. srpnja 2021. (IBA) - I ove godine u grupi Stari Čintaši okupilo se 70-tak učesnika. U jutarnjem terminu „duhovnu“ hranu nam je servirao pastor Ružička na svoj osebujan način, promišljajući o Isusovim izjavama: „ja jesam“ iz Ivanovog evanđelja: ja sam kruh života, ja sam svjetlo svijeta, ja sam vrata, ja sam pastir dobri, ja sam uskrsnuće i život, ja sam put, istina i život te ja sam trs. 

Opširnije...

Zagreb/Zelena dolina, 20. lipnja 2021. IBA) -  Baptistička crkva Zagreb ima dugogodišnju praksu obilježavanja Dana crkve, na blagdan Pedesetnice cjelodnevnim okupljanjem crkvene zajednice na nekom mjestu izvan zidova crkvene zgrade. Zbog posebnih okolnosti ove godine je promijenjen datum, ali se nije željelo odustati od ove dobre prakse. Kao mjesto okupljanja izabrana je Zelena dolina, kršćanski kamp u blizini Gornje Bačuge. Pored prekrasnog krajolika i potrebne infrastrukture koju nudi kamp Zelena dolina, izboru lokacije je doprinijelo to što se BC Zagreb htjela i fizički približiti onima kojima su mnogi imali prilike služiti nekoliko proteklih mjeseci. U nedjelju 20. lipnja u Zelenoj dolini se tako okupilo dvjestotinjak sudionika – vjernici BC Zagreb i njihovi prijatelji, vjernici BC Bačuga i BC Grabovac te skupina posebno dragih gostiju iz nekoliko okolnih sela kojima se na različite načine pomagalo u danima nakon potresa kroz inicijativu Služimo zajedno.  

Opširnije...