Konferencija 'Isus iz Nazareta'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Konferencija o Isusu, 'Isus iz Nazareta' održat će se od 23. do 25. siječnja 2014. godine. Prvenstvena zadaća konferencije je uzdizanje Isusa. Pozivamo se na Njegovo obećanje: A ja, kada budem podignut sa zemlje, sve ću ljude privući k sebi (Iv 12:32). Govorio o svojoj skoroj smrti i uskrsnuću ali se također to obećanje proteže na današnje vrijeme. Zagreb je prošao kroz iskustvo organiziranja konferencija o poslovanju, zdravlju, politici, obrazovanju i raznim drugim temama. Krajnje je vrijeme za organiziranje konferencije o našem Gospodinu i Spasitelju. To nije filozofska konferencija! Svi govornici oslanjat će se na primarni izvor, svetu Bibliju. Time to postaje biblijska konferencija. Premda nije moguće obuhvatiti svaki vid službe i života Isusa Krista, vjerujemo da ćemo predstaviti znakovite teme njegova djelovanja koje se ponekad i previde.

Važno je naglasiti kako je ova konferencija pokušaj odavanja počasti Mladenu Jovanoviću i Peteru MacKenziju. Baš je Peter bio taj koji je prvi položio temelje ideji o takvoj konferenciji tijekom osobne molitve u kojoj smo sudjelovali on i ja neposredno prije njegove smrti. I Mladen i Peter su veoma voljeli Krista i one koji su vjerovali u njega. Zbog toga je ova konferencija prikladna uspomena na njih i njihovo davanje za Krista. Sva predavanja će kasnije biti objavljena u knjizi u njihovu čast.

Konferencija se sastoji od dva dijela:

- Tri večernja predavanja (23. – 25. siječnja) koja će se održati u konferencijskoj sali hotela International. Molimo da pojedinci iz svih naših crkava dođu i ohrabre se jasnim naviještanjem Isusa Krista. Molimo da sa sobom dovedu prijatelje koje će Spasitelj privući k sebi.

· Dva cijela dana (petak i subota 24. i 25. siječnja) prezentacija biblijskih istina o Isusu održat će se na Filozofskom fakultetu zagrebačkog sveučilišta. Molimo da pastori, crkveni članovi, studenti i profesori ispune prezentacijsku dvoranu kako bi se podsjetili na jedinstvene biblijske istine o našem Gospodinu. Također molimo da takvo okupljanje kršćana i biblijskih znanstvenika privuče pažnju nevjerujućih profesora i studenata. Moja je molitva da ćete VI nazočiti skupu. Molite da vaša prisutnost bude upotrijebljena na način koji će utjecati na druge da više nauče o Isusu.

Večernji govornici ljudi su velike reputacije koji neustrašivo navješćuju Krista. Rubel Shelly bio je pastor u jednoj od najvećih crkava u Nashvillu, Tennessee (USA). Poznat je po svom srcu za hendikepirane, a crkva u kojoj je služio odsijevala je tim srcem. Bio je veoma popularan profesor na velikom fakultetu i uspješan u dovođenju mnogih studenata vjeri u Krista i aktivnom uključivanju u život crkava. Christian Barbosu je nadareni propovjednik i popularni predavač. Njegovi se TV i radio programi emitiraju po cijeloj Rumunjskoj. Veoma je tražen kao govornik na studentskim konferencijama i crkvenim okupljanjima. Aktivan je sudionik duhovnog probuđenja koje se događa u Rumunjskoj. Treći nam govornik, Otniel Bunaciu, također dolazi iz Rumunjske. Uključen je u sve što se događa u toj zemlji na duhovnom planu. Njegova popularnost i vodstvo protežu se preko rumunjskih granica. On propovijeda po cijeloj Europskoj uniji i pruža vodstvo europskim Baptistima u svojstvu predsjednika Baptističkog saveza Europe.

Molite za svako večernje predavanje. Molimo vas da dođete i ohrabrite svako predavanje o Isusu, onomu koji je 'pun istine', koji je 'pun milosti', koji je 'Gospodin nad svima'! Također, molim vas da molite za sve govornike da budu pomazani i upotrijebljeni od Duha Svetoga na način da pojedinci pristupe vjeri u Krista, a ostali porastu u svojoj vjeri.

Ohrabrite svoje zajednice na molitvu za konferenciju i izazovite svoj članstvo da dođu i pomognu 'uzvisiti Krista.'

Detaljnije na stranicama Biblijskog instituta