Obilježena trideseta godišnjica BC Zadar

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zadar, 27. svibnja 2018. (IBA) - Pod sloganom: 'Onaj koji otpoče  u vama dobro djelo, dovršit će ga do dana Krista Isusa (Fil 1, 6), obilježeno je trideset godina postojanja i djelovanja Baptističke crkve Zadar. 

Veličanjem i slavljenjem Gospodina, slavljenički tim 'Svjetionik', uzidigao je sakupljene vjernike jednim Duhom u radosti i zahvaljivanju za učinjeno djelo koje je Bog otpočeo. Zadarski pastor Teofil Mršić molitvom predanja uveo je u jutarnju svečanu službu, da bi potom Darko Petrov proveo kroz povijesnu panoramu Božjih učinaka, među zadarskim vjernicima, podsjećajući na prvo svečano bogoslužje održano 9. listopada 1988. godine. Otvaranjem Baptističke crkve Zadar, objedinile su se biblijske grupe, koje su se sastajale 'po kućama'. Baptistička crkva Zadar prva je evanđeoska crkva u Dalmaciji. Po načinu nastajanja vrlo je slična nastanku drugih baptističkih crkava u Hrvatskoj.

Nazočio je i propovijedao Toma Magda, predsjednik Saveza baptističkih crkava: 'Ima li nešto što je Bog započeo, a da nije dovršio? Poučeni primjerom braće i sestara u ovih trideset godina rada, uključimo se u veliki Kristov nalog: 'Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!', rekao je između ostaloga pastor Magda. (Mat 28, 18)

Darko Petrov