Pedesetnica u BC Zagreb/Radićeva

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 20. svibnja 2018. (IBA) - Ove je godine Baptistička crkva Zagreb/Radićeva odlučila da će, u skladu sa vizijom otvorene crkve, iskoračiti i proslaviti Dan crkve, Pedesetnicu, nešto drugačije nego do sada.

Blagoslovljeni smo i zahvalni Gospodinu što naša sestra Lidija MacKenzie ima tako veliko srce gostoljubivosti da je spremna ugostiti, ne prvi put, cijelu crkvu odjednom. Vodstvo crkve je donijelo odluku da proslava Dana crkve bude u subotu 19. svibnja s evangelizacijom i večeri slavljenja i u nedjelju 20. svibnja s bogoslužjem i zajedničkim ručkom i druženjem, a sve u dvorištu obitelji MacKenzie u Maksimiru, na obali 4. maksimirskog jezera. 

Trebalo je napraviti konstrukciju za tendu, iznajmiti stolove i klupe, dogovorite catering, nabaviti pića i ostale potrepštine, organizirati raspodjelu zadataka, aktivnosti …

I Gospodin nas je blagoslovio lijepim vremenom; blagoslovio je trud naših ruku; blagoslovio je slavljenje; blagoslovio je druženje i zajedništvo s Njim i jedan sa drugim; nadasve, blagoslovio je Riječ koja nas je podsjetila da se krštenjem uranjamo u vodu, a duhovnim krštenjem u Duha Svetoga. I kada slušamo u poniznosti što nam Duh govori, tada će Gospodin biti djelotvoran u našim životima.

Na nedjeljnom bogoslužju je bilo oko 150 odraslih osoba i 30-ak djece.

Bilo je lijepo vidjeti šetače oko jezera, trkače, prolaznike kako zastaju, slušaju i još relativno daleko, do 5. maksimirskog jezera čuju Božju poruku, čuju pjesme slavljenja Boga.

Blaženka Merhaut Bjelopavlović