Zasjedao Izvršni odbor

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 24. travnja 2018. (IBA) - Izvršni je odbor Saveza BC, pod predsjedanjem Željka Mraza, održao svoju 8. sjednicu u Karlovcu. Razmatranje bogatog dnevnog reda započelo je zajedničkom molitvom koju je, uz Riječ, predvodio Toma Magda, predsjednik SBC-a.

Članovi IO-a bi se trebali naći, po svemu sudeći u Zadru polovicom svibnja kako bi izvršili evaluaciju Strategije 2020. Zaključeno je da se prihvati inicijativa ICM-a koji potpomaže granju novih crkava i u to uključi crkve u Koprivnici, Mačkovcu i Splitu. 

Iz raspoloživih sredstava potpomoći će se projekte obnove fasade crkve u Golubinjaku, humanitarnog centra crkve Zagreb/Malešnica, Srednje škole Čakovec i Sveučilišnog centra 'Matija Vlačić Ilirik'. 

Ravnatelj CBA, Toma Magda izvijestio je o djelovanju među izbjeglicama u 'Porinu' kao i inicijativama za pomoć emigrantima u Bosni kuda ide nova ruta kojom se nevoljnici pokušavaju domoći zapadnih zemalja.

Umjesto Giorgia Grlja koji je dao ostavku na mjesto predsjednika PEV-a, na njegovo mjesto u Predsjedništvo PEV-a, Izvršni je odbor delegirao pastora Darka Mikulića.

Razmatrana su i kadrovska i pastoralna pitanja u nekoliko crkava (Virovitica, Požega, Glina, Osijek, Varaždin). Izvršni je odbor obaviješten i o izboru Filipa Grujića za pomoćnog pastora u BC Zagreb/Radićeva.

Pastor Mihal Kreko je upoznao Izvršni odbor sa svojom inicijativom holističke misije. O tome će se, kad inicijativa poprimi konkretnije obrise, očitovati Izvršni odbor.