Uskršnja radionica u BC 'Sion'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sirač, travanj 2018. (IBA) - Ove godine tema Uskršnje radionice bila je „Čarobni svijet iza ormara“, a što se skrivalo iza tog naziva djeca su mogla otkriti čim su ušla u crkvu koja je cijela bila dekorirana kao čudesna zemlja Narnija iz C.S. Lewisove knjige i kasnije filma, „Kronike iz Narnije – Lav, Vještica i ormar“.

Naime, dok su djeca ulazila u crkvu umjesto kroz uobičajena vrata, oni su prošli kroz „narnijska vrata ormara“ i pokušali pronaći izlaz kroz vješalice s jaknama. Unutra ih je dočekalo još mnogo toga što je asociralo na Narniju, poput pahulja, (umjetnog) snijega, lampe kod koje su se susreli Lucy i Tumnus te još mnogo toga.

Prvi dan radionice nakon nekoliko igara upoznavanja gledali smo film kako bi bili sigurni da svatko zna o čemu se radi, a nakon toga smo u malim grupama kratko razgovarali o filmu i glavnim likovima. Naredna tri dana obrađivali smo teme poput borbe dobra protiv zla, Isusove najveće žrtve za nas te transformacije koja se događa u našim životima nakon što počnemo slijediti Krista i postajemo mu sve sličniji. Na radionici je sveukupno sudjelovalo 32 djece, pri čemu je njih pola bilo iz sela, a što je najviše što smo dosad imali na Uskršnjoj radionici. Sva četiri dana djeca su mogla uživati u raznim igrama, kreativnoj radionici, razgovorima u malim grupama te su mogli pitati voditelje smiješna ili ozbiljna pitanja i zajedno ponoviti što smo taj dan učili. Na kraju kampa, pri samom odlasku, dobili su mali poklon – uokvirenu zajedničku sliku koja će ih podsjećati na kamp. 

Neizmjerno smo zahvalni našem nebeskom Tati koji je providio sve potrebno da se radionica održi, koji je toliko djece potaknuo da dođu i čuju o Njemu i koji je izlio toliko mnogo blagoslova na sve nas na kampu, na cijelu Crkvu i konačno Sirač. Također od srca hvala svakoj osobi koja je odvojila vrijeme i na bilo koji način uložila u kamp i djecu na njemu. Božji blagoslov neka se spusti na sve vas!

Tamara I Ash Stannard