Sedmero krštenih u BC Zagreb - Radićeva

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 18. ožujka 2018. (IBA) - „Krstim te u ime Oca, Sina i Duha Svetoga Amen.“ Tim riječima je pastor Baptističke crkve Zagreb Ivica Horvat obavio čin krštenja nad sedam osoba koje su prihvatile Isusa Krista za Spasitelja, svjedočile svoju vjeru u Boga i oproštenje grijeha, te tako krenule sa Kristom u novi život.

Uvijek je na ohrabrenje čuti svjedočanstva ljudi koje je Bog dotaknuo u njihovom stvarnom svijetu. Čudni su putovi Gospodnji, a mi smo bili svjedoci njihovih susreta sa Bogom:

Jedan se odupirao Gospodinu više od četiri desetljeća, a onda ga je preplavila milost Gospodnja i više nije mogao bježati... odazvao se, pokajao, krstio.

Jedan putem interneta upoznaje djevojku iz Perua, odlazi je posjetiti, a ona mu svjedoči svoju vjeru u Boga i prvo ga vodi u svoju crkvu. Nakon povratka u Zagreb, on traga za crkvom, pronalazi je i doživljava Božji dodir, pokajanje, krštenje. Sada se raduje ljetu kada će, sada već njegova zaručnica doći, vjenčati se i nastaviti zajednički život u Zagrebu.

Jedan ima sve, ali sve bez Boga. I jedno jednostavno pitanje „Kakav je tvoj odnos sa Bogom?“ u potpunosti mijenja njegovu životnu stvarnost. Slama se, kaje, moli, prihvaća vjeru i nju potvrđuje krštenjem.

Jedan traga preko medija, istražuje, nekoliko puta kupuje Bibliju, pa je prodaje, pa ponovo kupuje, pa prodaje... traga i na kraju se slama se u Božjoj prisutnosti.

Jedan čita, spoznaje Istinu i Istina ga oslobađa od njegovih strahova; nakon puno godina na licu mu se pojavljuje osmjeh, a u srcu radost oslobođenja.

Jedna odbacuje sve druge lažne „bogove“, svu iskrivljenu pobožnost i prihvaća Isusa Krista za svoga Gospodina i Boga.

A jednu Gospodin liječi od dugogodišnje bulimije i anoreksije rezultirane krivom predodžbi o sebi pokazujući joj svu svoju ljubav i vrijednost u Njemu, Bogu Spasitelju.

Radosni smo što nam se naša duhovna obitelj povećala. Crkva je dobila još dvije sestre – Anamariju i Teu i još petero braće – Tomislava, Marka, Slobodana, Ivana i Franka. 

Neka bi njihovi životi bili na Božju slavu i svjedočanstvo njihovim obiteljima i sredini gdje žive.

Blaženka Merhaut Bjelopavlović