Sastao se Izvršni odbor hrvatskog Ženskog rada

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 27. siječnja 2018. (IBA) – U Zagrebu se protekli vikend sastao odbor Ženskog rada pri Savezu baptističkih crkava u RH. Zajedno okupljene, članice su uz poticajne riječi o nadi u Kristu i Kristovom pozivu na rad u njegovom djelu, koje su podijelile Marijana Crnković i Sandra Bićanić, razmišljale o tome kako to zaista učiniti kroz rad odbora i svih hrvatskih baptističkih žena. Članice odbora bile su potaknute i ohrabrene svim inicijativama i službama koje rade baptističke žene u Hrvatskoj a o kojima se moglo čuti i vidjeti na nacionalnoj ženskoj konferenciji 2017. godine u Čakovcu. 

Radni dio sastanka obuhvaćao je izvještaj s prošlogodišnjeg Obiteljskog kampa Činta, jednog od projekta ŽR pri SBC u RH, koji je iznijela prošlogodišnja voditeljica i predsjednica hrvatskih baptističkih žena, Vesna Brezović, te se razmišljalo kako kamp još poboljšati i promovirati među mladim obiteljima u Savezu kao važan projekt i mjesto na kojemu mogu dobiti odmor, fizički i duhovni. (Za sve one koji žele nekome pomoći da to doživi, već se sada na račun ŽR mogu početi uplaćivati donacije za OK Činta.) Slijedio je izvještaj urednice Biltena, Sperance Tomin, o tome kako je Bilten kao interno glasilo već polako prešao te granice i kako još uvijek sanjamo o tome da postane ženski kršćanski časopis te kako će ove godine izaći 100. broj Biltena čiji će izlazak pratiti i malo slavljeničko događanje u studenome. 

Kroz financijsko izvješće vodila nas je blagajnica Sandra Bićanić te se razgovaralo o projektima koje ŽR može i financijski podržavati. 

Odbor ŽR zahvaljuje tvrtki Horvat d.o.o. na ustupljenom mjestu za sastanak. 

Odbor ŽR pri SBC u RH