Niz predavanja za riječke studente

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 29. studenoga 2017. (IBA) - Serijal interaktivnih predavanja za studente pod imenom „Potraga“ održavao se u Rijeci od 27. do 29. studenog. Serijal je rezultat suradnje zagrebačkog Stepa (Studentskog evanđeoskog pokreta) i riječkog RiStreama koji su ugostili predavača Michaela Otsa iz Velike Britanije. Michael Ots je evangelizator koji u sklopu MOET organizacije (Michael Ots Evangelism Trust ) putuje Europom kao govornik na studentskim događanjima kao što je bio ovaj u Rijeci. 

Teme predavanja bile su potraga za odgovorima na škakljiva pitanja koja mladi danas postavljaju i koja se tiču vjere. Tako se prvu večer tragalo za dokazima o postojanju Boga, drugu večer razmatralo se pitanje je li Boga samo psihološka štaka za slabe, a posljednje večeri Ots je govorio o možda najvećem pitanju današnjeg kršćanstva: zašto Bog dopušta patnju? Novina je i to što su se predavanja odražavala u kafiću u neposrednoj blizini sveučilišnog kampusa što je osiguralo opuštenu i ležernu atmosferu. Studenti su nakon predavanja mogli anonimno postavljati pitanja na koja je predavač odmah potom odgovarao.

Isto tako, ranije tijekom dana na kampusu su volonteri provodili jednostavne ankete među prolaznicima što je otvaralo mogućnost za kvalitetne razgovore  o pitanjima vjere, Boga i kršćanstva.