Uskoro otvorenje Memorijalne knjižnice

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

 

U Europskom domu u Zagrebu, u petak 8. prosinca bit će svečano predstavljena memorijalna zbirke knjiga iz osobne knjižnice dr. Branka Lovreca, koja je darovana knjižnici Biblijskog instituta u Zagrebu. 

Dr. Branko Lovrec je dao značajan doprinos u naviještanju Evanđelja putem različitih medija. Bio je neumorni navjestitelj propovijedane i tiskane Božje Riječi. S tim ciljem osnovao je kršćansku nakladničku kuću Duhovna stvarnost, koja je postala uvaženi izdavač kvalitetne kršćanske literature. Dugi niz godina uređivao je list Glas Evanđelja. Surađivao je u osnivanju Protestantskog evanđeoskog vijeća, Hrvatskog biblijskog društva i Udruge za vjersku slobodu. Bio je predsjednik saveza Baptističkih crkava u Hrvatskoj i jedan od dopredsjednika Svjetskog saveza baptista (Baptist World Alliance).

Ova prigodom, prisjećamo se 85. godišnjice njegova rođenja, sa zahvalnošću obitelji koja je osobnu zbirku knjiga dr. Branka Lovreca učinila dostupnom svakom iskrenom čitatelju i istraživaču kršćanske literature.