Iz tiska izašla nova knjiga o protestantizmu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 3. studenoga 2017 (IBA) - ​O petstotoj godišnjici reformacije iz tiska je izašla knjiga kakve do sad nije bilo na našim prostorima. Teološki fakultet 'Matija Vlačić Ilirik' izdao je iznimno zanimljivu knjigu pod naslovom '500 godina protestantizma: Putovanje od početaka do naših dana.'

Petstota obljetnica reformacije, koja se ove godine obilježava širom svijeta, a osobito u​ zemljama gdje je protestantizam danas istaknuta ili dominantna konfesija, iznjedrila je obilje​ vrhunskih publikacija o ovom ključnom povijesnom procesu i njegovim ishodima u različitim geografskim i društveno političkim sredinama. Jedna od najpopularnijih takvih knjiga ovaj je​ vodič kroz povijest protestantizma, koji nas poziva na putovanje od njegovih početaka u​ reformaciji pa sve do naših dana. Na ​​240 stranica bogato ilustriranih fotografijama i zemljopisnim kartama ona prikazuje protestantizam u njegovim brojnim varijantama, kako​ teološkim, tako i geografskim, nudeći čitatelju uvid u bogatu tradiciju reformacije i crkava​ reformacijske baštine.

Autorici je pritom uspjelo lako razumljivim jezikom i stilom prenijeti itekako složene teološke​ koncepte i približiti čitatelju povijesne okolnosti u kojima je reformacija rezultirala čitavim​ spektrom vjerskih usmjerenja. Vodeće ličnosti reformacije i kasnijeg protestantizma živopisno se nude čitatelju slikom i riječju, a tijek povijesnih procesa pojašnjen je i tabelarnim​ kronološkim prikazom. Preporuke za dodatnu literaturu u ovom su izdanju osvježene​ najnovijim naslovima.​ ​

Autorica Katharina Kunter docentica je teologije i novovjekovne povijesti na Sveučilištu u Karlsruheu te autorica brojnih znanstvenih članaka i nekoliko knjiga na temu​ crkvene povijesti 20. stoljeća.

​Knjigu ​se ​može nabaviti po cijeni od 230 Kn, a narudžbe se mogu izvršiti pozivom na 01 48 28 915 ili slanjem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.