Kršteno jedanaestero vjernika

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 1. listopada 2017. (IBA) - U Baptističkoj crkvi Karlovac održano je krštenje. Jedanaestoro braće i sestara u bijelom potvrdilo je svoje novo rođenje i početak novog života u Kristu. Svečanost je započela slavljenjem Gospodina uz  pjesme čije riječi uzdižu njegovo ime i potiču na zahvalnost.

Nakon pozdrava i uvodne riječi pastora Ladislava Ružičke krštenici su pred cijelim nebom i zajednicom podijelili kako su upoznali Isusa. Nizale su se životne priče isprepletene sa suzama i divljenjem Božjoj milosti. Čuli smo bračni par koji je zajedno uplovio u nove istine i otkrivenja, mladu sestru odraslu u crkvi koja je u srednjoj školi posustala na svome pravom putu, a tada se milošću Božjom vratila i donijela rod posijanog sjemena još u djetinjstvu. Obradovali su nas oni koji su gledajući život kršćana oko sebe poželjeli imati taj mir i radost, pa se na taj način zapitali o Kristu. Neki su slušali poruku evanđelja na internetu, te ih je osupnula Božja riječ i izazvala strahopoštovanje prema Stvoritelju. Drugi su se pak kroz bolest i nevolje suočili s neizvjesnošću života i njegovim krajem te se pobojali otići nespremni. Sve priče, iako različite, nosile su istu nit - a to je stvarnost Spasitelaj koji im u početku nije bio potpuno stvaran ali shvativši svoju grešnost i prljavštinu života bez njega, postao im je jedina moguća realnost i snaga. Jedini put, istina i život. Nakon obreda u vodi slijedila je molitva starješina nad novom braćom i sestrama za vodstvo Duha svetoga, posvećenje i blagoslov uz snažnu podršku cijele zajednice. Zatim čin večere gospodnje, taj poseban trenutak posvješćivanja Kristove žrtve za nas, ali i zaštite u svetoj krvi prolivenoj na križu. Na dar su potom dobili najvažniju knjigu, Bibliju, kao uspomenu na poseban dan u životu. Svi smo se podsjetili i obveza i odgovornosti koje postaju dio nas kod uključivanja u život zajednice, crkve Božje.

Radosna pjesma je odzvanjala na kraju i neopisiva zahvalnost za novi život koji samo Bog može dati. On nas privlači sebi, postajemo njegovi, imamo domovinu na nebesima, sve zemaljske brige prelaze u drugi plan. Isus Krist je pobjednik nad grijehom i smrti.

Za kraj smo se počastili kolačima, a naši krštenici opušteni i veseli još su dugo prepričavali svoj osobni doživljaj stajanja u vodi, dok smo se svi prisjećali svog predanja i krštenja.

'To je bio jedan od najboljih dana za mene u životu. Nakon što me pastor zaronio u vodu osjetio sam da je sve loše isprano s mene. Imao sam veliku tremu kada je trebalo dati svjedočanstvo. Nadam se da je moje iskreno svjedočenje o tome kako vjerujem u Isusa Krista Spasitelja nekoga dirnulo u srce i da će se mnogi okrenuti k Njemu jer je to jedini pravi put.' (Marijano Morić)

'Moj susret s Bogom je bilo nešto najljepše što mi se dogodilo u životu, put istine i života, oproštenje grijeha i nanovo rođenje. Bili smo poput Isusovih učenika, blistali smo u bjelini puni ljubavi, čistoće, radosti.' (Maja Skakić)

'To je nešto prekrasno što se ne može opisati riječima nego se treba doživjeti! Hvala Gospodinu što me je doveo do tog blagoslova!!!'  (Branka Perić-Bosiljevac)

Darja Juratović
Sonja Rozner