Fingerprint 2017'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 8. listopada 2017 (IBA) - Konferencija Fingerprint drugu godinu zaredom održavala se u baptističkom Pastoralnom centru »Riječ i život« od 6. do 8. listopada.

Konferencija pod nazivom »ŠTA DAnas jedeš?« okupila je dvjestotinjak mladih iz svih dijelova Hrvatske, pa i šire. Organizirale su je evanđeoske crkve u Rijeci, tzv. e-crkve, zajedno s organizacijom za mlade »RiStream«, a cilj je bio predstaviti mladim ljudima kršćanstvo na suvremen način jer se organizatori vode mišlju da kršćanstvo ne mora biti dosadno, već puno mladosti i života, pa čak i zabavno. Tako je RiStream bend predvodio slavljenje suvremenom kršćanskom glazbom, u bogoslužja su bile umetnute igre, mladima su bile ponuđene interaktivne radionice o slavljenju, tehnici, sportu i medijima, a nakon službenog dijela programa bio je organiziran afterparty na kojem je atmosferu dizao DJ iz Amsterdama.

Temom o hrani zapravo se htjelo upozoriti na našu duhovnu hranu i njezine izvore, a naziv konferencije imao je i riječki štih s onim tipičnim »Šta da?« u nazivu. Govornik je, kao i prošle godine, bio propovjednik i autor Stojan Gajicki. Njegov način propovijedanja zanimljiv je jednako mladima kao i starijima jer svoja razmišljanja prenosi publici na zabavan i lako razumljiv način. Ove je godine govorio je o problemu »hrane« koju mladi danas konzumiraju putem medija, društvenih mreža i slično. Pozvao je mlade da preispitaju izvore svoje duhovne hrane te na očuvanje srca. Isto tako kaže da se smisao postiže kada srce očuvamo čistim i kada ga predamo Bogu, ali opet upozorava da ne treba stvarati religiozni sustav pravila. Razgovor s njim možete pročitati ovdje

Uz odličnu organizaciju, gosti su naglašavali da je i atmosfera bila posebna. Mladi su na konferenciju došli s dubljom i ozbiljnijom željom i otvoreni za promjenu te je u duhovnom smislu još jedna dimenzija bila prisutna, kako je primijetio Stojan Gajicki. Da taj stav zadrže i nadalje, svaki je sudionik dobio na poklon Bibliju kao zdrav izvor naše duhovne hrane.

Tabita Crnoja

Više na Facebook stranici RiStreama: https://goo.gl/MZ6bpH